Dao baove in d'n Tore

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 17:11

DAO BAOVE IN D’N TORE........

De trots en tevens hét historische visitekaartje van Sittard, de kerktoren van de Grote Kerk oftewel de St. Petruskerk, is in slechte conditie en restauratie is de enige optie.

Met hulp vanuit het bisdom, rijk en provincie èn gemeente is al een deel van de restauratie van dit mooie monument gefinancierd. Voor het herstellen van metsel- en mergelwerk van de toren ontbreekt nog een deel  van de financiering en dat wil het Torencomité bij elkaar brengen.

 

Denny Stoekenbroek, een van onze kunstenaars, tekent voornamelijk met houtskool. Hij heeft een prachtige tekening gemaakt waarbij de toren van de St. Petruskerk in Sittard prominent te zien is vanaf het kerkplein. Ophangkunst, gevestigd in Sittard, heeft de tekening gedigitaliseerd en rechtstreeks gedrukt op Dibond (aluminium). Door dit druk procedé voel je de tekening als het ware op de ondergrond.

Deze tekening wordt in diverse maten met of zonder baklijst te koop aangeboden waarbij 50% van de opbrengst ten goede komt aan het restauratiefonds van het "Torenproject". 

De kunstenaar heeft de originele tekening ook beschikbaar gesteld voor het project. Ophangkunst zal deze tekening voorzien van een passende lijst en de opbrengst van dit origineel komt in zijn geheel ten goede aan het "Torenproject".

Op deze manier wil Ophangkunst dit initiatief steunen.